Ingredienser:
600 g picanha
6 plommontomater grovt skurna
3 schalottenlökar skivade
2 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja
8 blad romansallad
100 g riven pepparrot
4 skivor lantbröd
2 msk dijonsenap
4 äggulor
Tillagning:
Krydda och stek köttet sakta på fettkappan tills den får fin färg. Vänd sedan runt köttet i stekpannan för att stänga porerna. Baka färdigt köttet i ugn på 120 grader till en innertemperatur på 54 grader. Låt vila.
Blanda tomaterna med schalottenlöken, balsamicovinägern och olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar. Rosta brödet i ugn med lite olivolja. Bred senapen på brödet och lägg på romansalladen.
Skiva köttet och lägg på brödet, krydda med salt och peppar. Servera med riven pepparrot och äggula.