Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/0/6/0607eee3-ee79-403c-8602-2e5bf75bff8b/picanha.se/public_html/inc/dbms.connection.inc.php on line 7
Picanha - Brasilianarnas eget favoritkött


Picanha med creamed corn och fylld bakpotatis

Ingredienser:
1 picanha cirka 1,2 kg

Marinad:
Olivolja, Balsamico, Chili, Vitlök, Rosmarin, Svartpeppar krossad, Salt
Skala vitlöksklyftorna, kärna ur chilin och skär båda i små bitar. Dra av ”rosmarinbladen” från stjälken. Kör allt detta i mixer med oljan & balsamicon. Pensla köttet med detta och krydda med salt & peppar. Lägg i plastpåse och låt marinera ett dygn.

Tillagning:
Grilla först på hög värme till fin ”grillyta”. Fortsätt sedan på låg grilltemperatur till 51 grader innetemperatur i köttet. Låt köttet vila och tranchera när det är dags att servera. (Tänk på att Picanha gärna blir lite segt om det blir för mycket stekt).

Bakpotatis fylld med bacon, gräslök, lönnsirap & pecorino, 4 personer:

Ingredienser:
2 bakpotatisar
50gr bacon strimlad & fräst
Lite hackad gräslök
1 dl lönnsirap
50 gr Pecorinoost riven
1dl Crême fraiche
Salt & vitpeppar

Tillagning:
Baka potatisen hel i ugn ca:1 timme. Låt svalna och dela varje potatis i 2 delar. Gröp ur och blanda potatisinkråmet med bacon, gräslök, lönnsirap, Pecorino, Crême fraiche + salt & peppar. Fyll potatishalvorna, lägg på smörad plåt och baka i ugn 10 min 250gr.

Creamed Corn

Ingredienser:
Olivolja att fräsa i
3 dl majskorn (frysta)
3 dl vispgrädde
1 chili (mild)
2 vitlöksklyftor
Salt & vitpeppar

Tillagning:
Finhacka och fräs chilin och vitlöken i olivolja. Slå på grädde och majs, sjud sakta i 45-60 minuter. Smaka av med salt och peppar, samt mixa anrättningen med mixerstav lite grann.


Skriv ut det här receptet!

Recept

  • Grillad picanha   Läs mer
  • Picanha med creamed corn och fylld bakpotatis   Läs mer
  • Picanha med grovsalt   Läs mer
  • Picanha sandwich med tomatsallad och pepparrot   Läs mer
  • Picanha skivad med ”Farofa especial”   Läs mer

Frågor och svar

  • Varför behålls fettkappan?
  • Fettkappan behålls för att förhöja den goda smaken på köttet. Med hjälp av fettkappan blir köttet också extra saftigt.
  • Är picanha endast för grillen?
  • Nej, picanha passar utmärkt att steka, ungssteka eller sautera. Det går lika bra på spett som i en wok.
  • Var kan jag köpa picanha?
  • Nötpicanhan kommer att finnas i Willys grillsortiment från vecka 15. Picanha kommer att lanseras i fler butiker under våren. Fråga i din lokala butik. Du kan även beställa picanha på ett urval av restauranger.
  • Varför har inte Sverige haft picanha tidigare?
  • Styckningen liknar den för rostbifflock med kappa, men picanhan kräver ett hårdare urval på råvaran. Detta har inte gjorts i Sverige i någon större utsträckning tidigare.
  • Tipsa en vän!
  • Ditt namn

    Din väns namn

    Din väns e-postadress

      
  • Skriv ut!

image: flask