Ingredienser:
1 picanha cirka 1,2 kg
Marinad:
Olivolja, Balsamico, Chili, Vitlök, Rosmarin, Svartpeppar krossad, Salt
Skala vitlöksklyftorna, kärna ur chilin och skär båda i små bitar. Dra av ”rosmarinbladen” från stjälken. Kör allt detta i mixer med oljan & balsamicon. Pensla köttet med detta och krydda med salt & peppar. Lägg i plastpåse och låt marinera ett dygn.
Tillagning:
Grilla först på hög värme till fin ”grillyta”. Fortsätt sedan på låg grilltemperatur till 51 grader innetemperatur i köttet. Låt köttet vila och tranchera när det är dags att servera. (Tänk på att Picanha gärna blir lite segt om det blir för mycket stekt).
Bakpotatis fylld med bacon, gräslök, lönnsirap & pecorino, 4 personer:
Ingredienser:
2 bakpotatisar
50gr bacon strimlad & fräst
Lite hackad gräslök
1 dl lönnsirap
50 gr Pecorinoost riven
1dl Crême fraiche
Salt & vitpeppar
Tillagning:
Baka potatisen hel i ugn ca:1 timme. Låt svalna och dela varje potatis i 2 delar. Gröp ur och blanda potatisinkråmet med bacon, gräslök, lönnsirap, Pecorino, Crême fraiche + salt & peppar. Fyll potatishalvorna, lägg på smörad plåt och baka i ugn 10 min 250gr.
Creamed Corn
Ingredienser:
Olivolja att fräsa i
3 dl majskorn (frysta)
3 dl vispgrädde
1 chili (mild)
2 vitlöksklyftor
Salt & vitpeppar
Tillagning:
Finhacka och fräs chilin och vitlöken i olivolja. Slå på grädde och majs, sjud sakta i 45-60 minuter. Smaka av med salt och peppar, samt mixa anrättningen med mixerstav lite grann.