Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/43/101943/picanha.se/public_html/inc/dbms.connection.inc.php on line 7
Fettkappan bör behållas på vid tillagning av Picanha. Det gör att du får en mycket smakrik och saftig bit kött.
Picanha är en brasiliansk styckningsdetalj på kött. Styckningen ger oss en mör och fantastiskt smakrik bit kött. För att få en picanha görs ett urval bland köttrasdjur, endast djuren med den högsta kvaliteten duger.
Picanhan är relativt okänd i Sverige men på den brasilianska grillfesten, en så kallad churrasco, är den en självklarhet och en storfavorit.
Picanha (uttalas: pick-ahn-ja) är ett portugisiskt ord. Ett försök till översättning till svenska är rostbifflock med kappa. Med kappa avses den fettrand som lämnas kvar, i syfte att få en bättre produkt vid tillagningen. Köttbiten blir saftigare och smakar bättre.
Picanha har något kraftigare fibrer än till exempel entrecote eller ryggbiff, vilket ger den mer smak.
Picanhan är lätt att hantera, smakar utmärk med bara lite salt, direkt från grillen.
Köttbiten som utgör Picanha tas från ryggslutet av djuret.
Ursprunget till Picanha styckningen sägs komma från Rio Grande do Sul, den sydligaste delen av Brasilien. Där Sydamerikanska cowboys, gauchos, föder upp boskap på vidderna gärna tillagar köttet med endast grovsalt och vitlök.
Fråga i butiken eller på restaurangen om Picanha, det nya favoritköttet!