bild: t-benstek

T-Benstek

T-bensteken är köttklassikern som växer sig allt mer populär. T-bensteken är en stor bit kött för den absoluta köttälskaren. Med T-ben steken får du både:

  • Oxfilé
  • Ryggbiff

Tack vare denna klassiska styckningen av T-bensteken med det karaktäristiska t-formade benet. Får köttbiten en fantastisk smak och konsumenten får två fina detaljer på samma bit.

T-bensteken är för många köttälskare den ultimata produkten.


bild: styckning-t-benstek

  • Asado
  • Asado är det sydamerikanska sättet att grilla. Man har olika typer av kött, i första hand nötkött som man grillar på en öppen grill. Köttet till en asado marineras sällan utan man använder endast salt. Att grilla tar tid och man vill ha en långsam tillagning för att få fram smakerna. Asado grillmix är en blandning av entrecote, picanha, flankstek och chorizo korv.
  • Chorizo
  • Chorizo betyder korv på spanska. Vår chorizo pampas består av nötkött. Chorizon kan stekas, grillas eller kokas. Paprika och chilipeppar ger den röda färgen. Ett tips är att grilla på låg värme, det tar lite längre tid men blir mycket godare.
  • Entrecote
  • Entrecote eller entrecôte är en ryggmuskel, den sitter mellan högreven och ryggbiffen. En naturligt mör och smakrik detalj. Det intermuskulära fettet eller marmoreringen är betydelsefullt för smaken. Suverän att grilla och mycket god att steka.
  • Flankstek
  • Flankstek är ett magert, grovfibrigt kött från oxens buk. Tillaga den som i Sydamerika med endast grovsalt eller marinera. Mycket god. Strukturen och formen gör köttet lätt att hantera.
  • Gaucho
  • Gaucho är namnet på folket från Rio Grande do Sul, Sydamerikas Pampas och Patagonien. Det är även namnet på vår grillmix Gaucho. Den innehåller den klassiska entrecoten, den i Brasilien populära picanhan samt en sirloin, en utvald ryggbiff.
  • Grillstek
  • Grillstek kommer från en styckning av högreven. På utvalt kött tar man kärnan av högrev närmast entrecoten för att få fram grillstek. Det är ett smakrikt och grovfibrigt kött som kan stekas och grillas. Även perfekt, tunt skivad för japansk yakiniku.
  • Picanha
  • Picanha är en namnet på en muskel längst bak på ryggen. Man behåller fettkappan för att ytterligare förstärka smaken. Picanhan är mycket populär och används på samma sätt som entrecote eller ryggbiff. Picanha är saftigt och smakrikt och man behöver endast lite salt i tillagningen.
  • Sirloin
  • Sirloin kallas också ryggbiff, biff eller ytterfilé. Det är en den långa ryggmuskeln som finns mellan entrecoten och rostbiffen. Mycket lämpligt kött att grilla, steka i ugn eller panna, strimla eller skiva. Man behåller fettranden för att behålla smaken. Det är smakrikt och magert kött.
  • T-benstek
  • T-benstek är en klassisk styckning. Med denna får man på ett t-format ben med både ryggbiff och oxfilé. Suverän att grilla och steka!

image: picanha
bild: asado bild: flankstek bild: gaucho bild: grillstek bild: t-benstek